Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Χρόνια τώρα μας ρουφάει με μανία ένα «σύστημα»

Χρόνια τώρα μας ρουφάει με μανία ένα «σύστημα».
Ένα «σύστημα»  που μας καθηλώνει στους καναπέδες μας ως ανήμπορους να το αλλάξουμε και ένα «σύστημα» που πάντα φταίνε όλοι εκτός από εμάς για την ανεπάρκειά του.
Ένα «σύστημα» που με πάθος κατηγορούμε και με ορμή μας καταποντίζει.
Ένα «σύστημα» που όποιος από εμάς αρνείται ότι είναι κομμάτι του ίσως δεν μπορεί ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ να παραδεχτεί το έστω μικρό μερίδιο ευθύνης που όλοι φέρουμε απέναντι στη σημερινή ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ κρίση που γέννησε το σύστημα…………. 
Κρίση πρωτίστως  κοινωνική και ηθική, παρά οικονομική.
Γιατί κανένας μας πλέον δεν σκέπτεται το εμείς, παρά μόνο το εγώ του.
Και από εκεί ξεκινάει σε μικροκλίμακα το πρόβλημαΚαι φτάνει να λέγεται ΔΝΤ και μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα….
Ψηφίζαμε εγωιστικά τόσα χρόνια και δεν θα μπορούσαμε παρά να εκλέξουμε εγωιστές εκπροσώπους….
Που έχοντας ψηφοφόρους με λάθος ατομικιστικά κίνητρα εκτραπήκαν από τα λειτουργήματα που είχαν να επιτελέσουν και επιδόθηκαν σε αυτά που όλοι μας λίγο έως πολύ ξέρουμε και υποθέτουμε……. όσο μας αφήνουν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ
Μας «έμαθαν» να τους ψηφίζουμε για να μας βολέψουν με κάθε τρόπο και με την θετική μας απόκριση ή έστω συγκατάβαση στο πελατειακό σύστημα που θεμελίωσαν μας  έκαναν μέρος του «συστήματος» που τους βόλευε και σταδιακά συνένοχους στις κλεψιές, στα λαδώματα και στις βρωμιές τους….
…………. σαν την αλεπού με την κομμένη ουρά  του Αισώπου που ήθελε να κάνει και τις υπόλοιπες σαν και τα «μούτρα» της
Μας «έμαθαν» από μικρή ηλικία πως δεν προκόβει στη ζωή του ο εργατικός, ο έξυπνος και ο άξιος αλλά αυτός που τεμπελιάζει και πληρώνεται με πονηριές και όσο το δυνατόν λιγότερη παραγωγικότητα, έχει το «σωστό» βύσμα και ψηφίζει το «σωστό» κόμμα….
Μας πότισαν και μας τάισαν υπερκαταναλωτισμο μέσω των προτύπων ζωής διασήμων καλλιτεχνών και διαφημίσεων, δημιουργώντας μας πλασματικές ανάγκες υποκατάστατα των πραγματικών συναισθηματικών μας αναγκών (που συστηματικά στοχοποιούσαν), μας παρείχαν στη συνέχεια με περισσή ευκολία καταναλωτικά, κάρτες και διακοποδανεια μέσω των οποίων  υποθήκευσαν περιουσίες σε τράπεζες και μονάδες, επιμερίζοντας τον πλούτο άδικα και συσσωρευτικά.
Μας «ξανάμαθαν» πως αξία στη ζωή έχει πρωτίστως το χρήμα στη τσέπη μας  και όχι η αξιοκρατική και ομαλή ροη του μέσα στην οικονομία του συνόλου που σχετίζεται με την παραγωγικότητα και την αληθινή αξία πώλησης κάθε υπηρεσίας και προϊόντος.
ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΨΕΥΔΑΞΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ
……………μέσα σε αυτά να μας πείσουν και να περάσουν στο DNA μας την αξία μιας ψευδαξίας και να αλλοιώσουν την ανθρώπινη μας υπόσταση :
Ώστε να μην πονάει ο ένας τον άλλον,  να κλέβει ο ένας τον άλλο,  να εξαπατά ο ένας τον άλλο,  να μην νοιάζεται ο ένας τον άλλο,
να σκοτώνει ο ένας τον άλλο,  να καλύπτει ο ένας την ατιμία του άλλου….
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ότι μας διέσπασαν σε κόμματα (και όχι μόνο) για να μαλώνουμε ποιος θα μας κυβερνούσε σωστότερα ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ…..
Έχουν πετύχει την διάσπαση και την αποχαύνωση μας περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τα ερεθίσματα και την εξουσία που ο καθένας μας τους παραχώρησε πάνω του.
Η μάζα έχει τρομακτική δύναμη και αυτή τη δύναμη φοβούνται.
Φοβούνται μια κοινωνία ισόνομη, αυτάρκη και δίκαιη όπου οι νόμοι θα λειτουργούν εξίσου και θα είμαστε όλοι κοινωνοί μιας όμορφης και αξιοκρατικής πολιτείας.
ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ τους ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΝΑΠΕ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΜΑΣ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ τους…
…………… και συνοψίζεται στις φράσεις που όλοι μας είτε έχουμε ακούσει είτε έχουμε αρθρώσει…..
Δε βαριέσαι εμείς να είμαστε καλά
Και τι μπορώ εγώ να αλλάξω; Μπορώ να αλλάξω το σύστημα;;;
Ωχ βρε αδελφέ εγώ θα σώσω τον κόσμο;;;;;
Κοίτα εσύ να περνάς καλά τρώγομεν πίωμεν αύριο γαρ αποθνήσκομεν….
(Έλα που σε λίγο δε θα χουμε ούτε να τρώμε και δεν είναι υπερβολή…..)
ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ  ΙΔΕΟΛΟΓΙKΕΣ και άλλες ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ :
*      ΝΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΟΤΕΛΑ ΕΜΑΣ, ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ.
*      NA ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΩΣ ΑΠΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ
*      NA ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΔΑΦΟΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΩΣ ΧΩΡΑ
θα έχουμε κάνει το πρώτο δύσκολο βήμα…. Το δεύτερο;;;;;;; ίσως και ακόμη δυσκολότερο………….
θα είναι να ξανακοιτάξουμε ΒΑΘΙΑ μέσα μας και να αναθεωρήσουμε τις  ψευδαξίες που μας δηλητηριάζουν χρόνια τώρα, αντικαθιστώντας τες με αυτές που είχαν οι γιαγιάδες μας, που χωρίς κότερα, βίλες και στολίδια είχαν στα μάτια τους την ευτυχία της απλότητας και στις καρδιές τους όλο το χρυσάφι του κόσμου