Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011

Για να γλιτώσουνε το Γουδί φέρανε πίσω το Βενιζέλο αλλά φέρανε λάθος Βενιζέλο…
Είστε Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Είστε στελέχη του ΠΑΣΟΚ; Είστε ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ;
Καλά κάνατε και ήσασταν.
Πιστέψατε στον σοσιαλισμό του Ανδρέα και σας βγήκε ο σοσιαλισμός του Γιάννου , πιστέψατε στον εκσυγχρονισμό του Σημίτη και σας προέκυψαν Τσουκάτος και Μαντέλης, ίσως πιστέψατε και στην αναδιανομή του πλούτου του Γιώργου με οδηγό τον Άκη.
Καλά έως εδώ.
Ο Γιώργος που σωστά είπε ότι "λεφτά υπάρχουν" και ότι γνώριζε πού θα τα έβρισκε. Τη Δευτέρα των Εκλογών όμως έπαθε τη γνωστή μετεκλογική αμνησία και δε θυμόταν πού τα είχε αφήσει τα λεφτά. Τα έψαξε στα πράσινα «άλογα» της οικολογίας αλλά τα τίποτα.
Κανείς δεν είναι τέλειος.
Μετά ήρθε η εποχή της…χολέρας. Του Μνημονίου θέλω να πω. Όχι, όχι δεν χρειάζεται να νιώθετε συνυπεύθυνοι για την πώληση της χώρας και να δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ούτε της προδοσίας και φυσικά σε καμία περίπτωση ότι τελικά θα χρεοκοπήσουμε.
Δεν είπατε ψέματα μαζί με τον Παπανδρέου, δεν εκχωρήσατε κυριαρχικά δικαιώματα μαζί με τον Παπακωνσταντίνου και δεν τα φάγατε μαζί με τον Πάγκαλο.
Η Ελλάδα είναι πλέον και επισήμως σε μεσιτικό γραφείο.
Η χώρα μας οδεύει με ταχείς ρυθμούς στην πτώχευση.
Στις μέρες της «χολέρας» εκτός από τους πραγματικούς Αγανακτισμένους που ταρακούνησαν το πολιτικό σύστημα ανακαλύψαμε και τους γιαλαντζι αγανακτισμένους Πασόκους βουλευτές. Βγήκαν στα παράθυρα, στείλανε επιστολές, κατήγγειλαν το ξεπούλημα, το μνημόνιο και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο…
Αρχίσαμε να μαδάμε τη μαργαρίτα: Θα πέσει η κυβέρνηση; Δεν θα πέσει;
Πανικός στην κυβέρνηση μέχρι που άρχισαν οι «κηπουροί» να διαβάζουν ιστορία και έφτασαν στα Ιουλιανά… Αποστασία, αποστασία φώναξε ο γόνος αστικής οικογένειας με φιλικές σχέσεις με τον Γκλύξμπουργκ αλλά και στενός συνεργάτης, Υπουργός του γιου του Αντρέα. Έλα ήλιε στον τόπο σου και Σοσιαλισμό μην γυρεύεις.
Και ξαφνικά εκεί που είχες ψηφίσει Γιώργο και σιχτίριζες την ώρα που το έκανες σου βγαίνει Βενιζέλος. Σοκ για τους Παπατζήδες άρχισαν να φωνάζουν: «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές την ...»
Για να γλιτώσουνε το Γουδί φέρανε πίσω το Βενιζέλο αλλά φέρανε λάθος Βενιζέλο…
Μπερδέψανε τα μπούτια τους τα αμερικανάκια. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σας φάρσα.
Οι αγανακτισμένοι Πασόκοι βουλευτές τώρα ορκίζονται ομοψυχία για να σωθεί η χώρα.
Μια δραμαμίνη και ένα σακουλάκι παρακαλώ, γιατί κουνάει και ζαλίζομαι.
Το καράβι ακυβέρνητο οδηγείται στα βράχια. Καπεταναίοι και πλήρωμα χρειάζονται επειγόντως ψυχίατρο…

http://aganaktismenoi-aganaktismenoi.blogspot.com/2011/06/blog-post_9601.html

Οι τελευταίοι σταθμοί του Μεσοπρόθεσμου

Με την κανονική διαδικασία και όχι με την διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από τη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Μέχρι τις 30 Ιουνίου η τελική έγκριση

Με την κανονική διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή και όχι με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος θα ψηφιστεί ο εφαρμοστικός νόμος
Έως τις 30 Ιουνίου θα ψηφιστεί από τη Βουλή ο εφαρμοστικός νόμος, που συνοδεύει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, μετά και την οριστική συμφωνία, αύριο με την τρόικα, των μέτρων (φορολογικές παρεμβάσεις, αποκρατικοποιήσεις, διαρθρωτικές αλλαγές) που περιλαμβάνονται.
Αυτό επισημάνθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την οριστικοποίηση των πινάκων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και, ως εκ τούτου, του περιεχομένου του εφαρμοστικού νόμου, αλλά και της επικαιροποίησης του μνημονίου που προηγείται της καταβολής κάθε δόσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημέρωσε διαδοχικά την κυβερνητική επιτροπή και το υπουργικό συμβούλιο. Έλαβε, παράλληλα, την εξουσιοδότηση να προχωρήσει σε όλους τους αναγκαίους χειρισμούς.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος θα έχει αύριο συνάντηση στην Αθήνα με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ για το θέμα αυτό είχε τηλεφωνική συζήτηση με τον επίτροπο Όλι Ρεν.
Πριν από τη συνάντηση με την τρόικα, ο υπουργός θα παρουσιάσει στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ αναλυτικά τα δεδομένα και ορισμένες εναλλακτικές λύσεις για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, μεταξύ των οποίων πρέπει να γίνει η τελική επιλογή. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι να οριστικοποιηθούν πλήρως τα πάντα (πίνακες Μεσοπρόθεσμου, εφαρμοστικός νόμος, επικαιροποιημένο μνημόνιο), ώστε αύριο το απόγευμα να γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις.

Με βάση, επίσης, τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών, την Παρασκευή το πρωί θα συνεδριάσει η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για τη δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου. Την ίδια ημέρα, θα δοθεί στα κόμματα το κείμενο του εφαρμοστικού νόμου, ώστε να μπορέσουν να το επεξεργαστούν έως την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη, το Μεσοπρόθεσμο θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής, ενώ την Τρίτη θα αρχίσει στη Διαρκή Επιτροπή η συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το επικαιροποιημένο μνημόνιο, στη διαμόρφωση του οποίου είχαν συμμετάσχει όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, είχε ούτως ή άλλως συμφωνηθεί πριν τον ανασχηματισμό, με εξαίρεση ελάχιστα σημεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου διατυπώθηκαν απόψεις για την μη απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, αλλά και για την αναγκαιότητα ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος που δεν θα αντιμετωπίζει τα πράγματα αποσπασματικά.

Τέλος, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης φέρεται να πρότεινε την φορολόγηση της Εκκλησίας και των "εχόντων", φέροντας ως παράδειγμα προς στήριξη της πρότασής του τις ανάλογες παρεμβάσεις στις οποίες είχαν προβεί οι κυβερνήσεις Νικολάου Πλαστήρα και Ελευθερίου Βενιζέλου μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.